Groene Risotto

Bieslook, peterselie, citroentijm, oregano, citroenmellise.

De Groene Risotto, een prachtige groene combinatie met alleen maar knallers van ingrediënten.

De peterselie en oregano geven een aardse basis die verder opgebouwd is door frisheid en een peperachtige smaak. Ook zorgt de oregano voor een kruidig bittertje. De citroentijm is er aan toegevoegd om deze mix nog wat extra frisheid mee te geven. Deze wordt versterkt door de citroenmellise. Verder is deze blend aangevuld met bieslook, wat een lichte smaak van ui met zich meebrengt.

Een mooie complete groene combinatie voor Italiaanse gerechten.

Classic Couscous

Koriander, kurkuma, komijn, zwarte peper, kruidnagel, kaneel.

Deze blend heeft in zijn totaliteit een heerlijke zoete smaak.

De basis van deze blend wordt gelegd door kurkuma en koriander. Die samen een kruidige, zoete en ook aardse smaak vormen. Deze twee worden ondersteund door zwarte peper en kruidnagel die op hun beurt weer zorgen voor de kruidige, scherpere smaak. Aangevuld met een vleugje kaneel die een krachtige houtsmaak afgeeft en nog iets heerlijks zoets meebrengt. 

Een echte, zoete, Arabische combinatie om het hele pakket compleet te maken. 

Perfecte Kebab

Komijn, citroengras, laos, koriander, kaneel, zwarte peper, steranijs.

Deze blend past perfect bij je kebab of shoarma, maar is ook heel lekker door vegetarische gerechten, bijvoorbeeld met paddenstoelen.

In deze blend wordt een krachtige basis gelegd door een combinatie van komijn en korianderpoeder die versterkt worden door een frisse, fruitige smaak van laos-wortel en citroengras. Alleen deze vier samen zorgen al voor een mooie oosterse balans. Hier is nog een tikje kaneel aan toegevoegd voor de wat zoetere twist en afgemaakt met wat zwarte peper en steranijs. Samen vormt dit een grandioze, krachtige, frisse, licht zoete, toch iets pittige blend met bittere tonen. 

Indo Nasi Goreng

Komijn, koriander, laos, citroengras, gember.

Deze blend heb ik te danken aan mijn opa en zijn moeder. Zij zijn afkomstig van Java en hebben deze smaken in gedachten meegenomen naar Nederland. Eenmaal in Nederland heeft mijn oma van haar schoonmoeder de Nasi Goreng leren maken, zoals zij het op Java altijd aten. Zo heeft mijn oma het weer aan mijn moeder overgedragen en mijn moeder weer aan mij.

Ik heb hier voor jullie een heerlijke blend gemaakt van komijn, koriander, citroengras, laos en gember. Deze vijf kruiden zijn voor mij echt Java. De verhoudingen liggen zo dat de nootachtige smaak van komijn iets de overhand heeft, die ondersteund wordt door kruidige koriander. De gember geeft er een scherpe en zoetere draai aan, en het citroengras geeft het een frisse, citroenachtige, zachte smaak om het geheel te balanceren.

Bij mij komt deze blend wekelijks tevoorschijn. Ik hoop dat jullie er ook zo gek op worden!

Breakfast Scramble

Kurkuma, gember, citroengras, bieslook, tijm.

Heerlijk voor de zondagochtend om je partner en jezelf even goed te verwennen.

De Breakfast Scramble is een mix van kurkuma, citroengras, gember, bieslook en tijm . Deze combinatie geeft een mooie aardse basis met een frisheid van de citroengras en gember, en een kruidige smaak van de bieslook en tijm.

Een anti-katermiddeltje, of gewoon lekker voor een verrassende brunch!

Proud LEEK Chef's

Creating Happiness

"Mega lekker!"

"Heel tevreden met de blends, en de zak staat heel mooi op mijn aanrecht."

- Demi

"Mega simpel. Ik houd veel tijd voor andere dingen over."

"De gerechten die erbij zitten zijn zo eenvoudig om te maken. In combinatie met deze kruidenmengels sta ik geen uren meer in de keuken en heb ik veel tijd over voor m'n vrienden."

- Elise

"Lekkerste kruiden tot nu toe!"

De gezondste en lekkerste kruiden die ik kon vinden. Doordat er geen zout in zit kan ik veel beter op m'n dieet letten.

- Nannette

VOLG ONS OP

KLANTENSERVICE

LEGAL

Copyright 2025. LEEK - Lekker Eten, Eenvoudig Koken. All Rights Reserved. - KVK:96158751