“Jammer dat jij je opleiding weggooit.”
Afgelopen januari ben ik een nieuw avontuur begonnen: LEEK Food Solutions.
Na jaren van horeca en catering avonturen in binnen- en buitenland had ik besloten om “terug” de techniek in te gaan. Met mijn werktuigbouwkundige achtergrond werkte ik tot december vorig jaar als werkvoorbereider bij een groot techniek bedrijf in Amsterdam. Al snel merkte ik dat deze kantoorbaan niet voor mij was weggelegd. Aan het einde van de dag had ik veel te veel energie over en mijn creatieve gedachten werden deels geblokkeerd door de lijntjes waarbinnen je moet kleuren. Mijn KERNwaardes; Avontuur, Creativiteit, Affiniteit, Gezondheid, Persoonlijk Leiderschap, Vrijheid, Drive, kwamen niet allemaal tot hun recht binnen deze baan. Dus ik besloot het heft in eigen handen te nemen en nam ontslag bij m’n werkgever om voor mezelf te beginnen. Tijd voor een nieuw avontuur, een nieuwe reis. Met een passie voor koken, lekker eten en het helpen van mensen ben ik op zoek gegaan naar een nieuw avontuur.
Na het koken van maaltijden voor groepen en of vrienden kreeg ik vaak de vraag; “Sander, dit is echt mega lekker, hoe heb je dit nu gemaakt?”. Vaak had ik “maar” iets gedaan en met de kennis en ervaring greep ik dan naar de kruidenkast en deed ik er een aantal kruiden bij, een beetje van dit en een beetje van dat, om het gerecht compleet te maken. De vervolgvraag was vaak of ik voor hen wilde opschrijven hoe ik het had gemaakt. Hier moest ik dan goed op broeden en bedenken wat ik ook alweer gedaan had. Dat bracht mij op het idee voor het nieuwe avontuur.
Wat nou als ik de kruidenblends al samenstel en daar een eenvoudig recept bij voeg? Goed idee, toch?
Zo ben ik de afgelopen maanden hard aan het werk geweest om pure kruidenblends te ontwikkelen en daar eenvoudige recepten bij te bedenken.
Lekker Eten, Eenvoudig Koken, want daar gaat het voor mij om. Zo is LEEK ontstaan. 🌶️
Met LEEK breng ik meer smaak en gemak in de keuken, zonder de toevoegingen van zout en kunstmatige smaakstoffen of andere onnodige ingrediënten. Gewoon pure kruidenblends mét super eenvoudige recepten!
🌱Geen overbodige toevoegingen, wel puur kruiden.
🫙Geen overtollige kruidenpotten, wel precies wat je nodig hebt.
👨🍳Simpele recepten, altijd lekker en gevarieerd eten.
Na het draaien van testen met een fantastische pilotgroep een aantal maanden geleden, kreeg ik veel positieve feedback terug. Dus ik besloot om dit door te zetten en vanaf januari j.l. volle bak te focussen op dit nieuwe avontuur en nam ontslag bij m’n vorige werkgever.
Nadat ik had opgezegd bij m'n vorige werkgever kreeg ik een super lieve kaart van m'n collega's waarin lovende woorden stonden over de keuze die ik heb gemaakt. Maar één berichtje viel mij heel erg op: “Jammer dat jij je opleiding weggooit, ik kom wel een keer kruiden kopen.”Mijn opleiding tot werktuigbouwkundige was leuk om te doen, ik heb daar veel aan gehad en heb deze met trots afgerond. Ik zal niet alles meer gaan gebruiken, maar weggooien doe ik hem zeker niet. Ik hou hem mooi in m'n zak! Deze tekst motiveert mij extreem om door te gaan met wat ik het liefst doe: mensen blij maken met lekker eten en gemak!
Tot snel in mijn Kruidenwinkel! 🌿
Spicy groet,
Sander Kern
Copyright 2025. LEEK - Lekker Eten, Eenvoudig Koken. All Rights Reserved. - KVK:96158751