Classic Couscous

Een klassiek Marokkaans gerecht

2-3 personen

Ingrediënten

  • Couscous - 225 gram

  • Groentebouillon - 250 ml

  • Classic Couscous kruidenblend - 1 zakje

  • Ui - 1 stuk

  • Knoflook - 2 tenen

  • Aubergine - 1 stuk

  • Kikkererwten - 150 gram

  • Prei - ½ stuk

  • Granaatappelpitjes - 1 stuk granaatappel

  • Amandelen - 150 gram

  • Rozijnen - 75 gram

  • Citroensap - 1 citroen

  • Veldsla - 85 gram

  • Olijfolie

Extra

  • Bloemkool - 1 stuk
    of/en

  • Kipfilet - 300 gram
    of/en

  • Lam - 300 gram

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Zet een pan met groentebouillon op en breng dit aan de kook. 

  • Schil en snipper de ui. 

  • Schil en pers de tenen knoflook.

  • Snijd de aubergine in blokjes. 

  • Snijd de prei in halve ringen en was met koud water.

  • Giet de kikkererwten af en spoel af met koud water. 

Bereiding 

Stap 1

Doe de couscous, hete bouillon en 2 el olijfolie in een mengkom en meng dit goed door elkaar heen. Dek de mengkom af een deksel of folie en zet aan de kant.

Stap 2

Zet een koekenpan op het vuur met een 3 el olijfolie.

Voeg de aubergine toe als de olie heet is en bak deze tot ze mooi bruin zijn.

Voeg de ui en knoflook toe en bak dit nog 3 minuten mee. 

Stap 3

Voeg de prei, kikkererwten en Classic Couscous kruidenblend toe in de koeken pan en bak deze 3 minuten. Voeg een scheutje water toe om de aroma's van de kruiden te binden aan het gerecht.

Stap 4

Rooster ondertussen de amandelen in een droge en hete koekenpan voor 3-4 minuten.

Beweeg de amandelen regelmatig, zodat ze niet aanbranden. Ze mogen licht verkleuren.

Stap 5

Meng de couscous, aubergine, prei, kikkererwten, rozijnen en het citroensap samen. 

Serveer

Doe een handje veldsla op een bord. Schep hier een portie van de couscous bovenop.

Strooi een handje granaatappel pitjes erover en top het af met een handje geroosterde amandelen. 

Varianten/Extra's

Bloemkool

Zet de oven op 220 graden met circulatiewarmte en bovengrill.

Snijd de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel deze met zonnebloemolie, een snuf zout en een 1 zakje Classic Couscous kruidenblend. Mix dit nog even goed door elkaar.

Schuif de bakplaat in de boven.

Schep de bloemkool na 7 minuten nog eens goed door elkaar.

Haal de bloemkool na 15-20 minuten weer uit de oven.

Prik met een vork in de bloemkool om te controleren of die gaar is. Voelt de bloemkool voor je gevoel nog hard aan, dan kan je deze nog even in de oven laten staan. Voelt het goed aan, met nog een lekkere bite, dan is hij helemaal klaar!

Laatste zakje gebruikt?

VOLG ONS OP

KLANTENSERVICE

LEGAL

Copyright 2025. LEEK - Lekker Eten, Eenvoudig Koken. All Rights Reserved.