Perfecte Kebab kruidenblend - 1 zakje
*Champignons - 400 gram
*Tofu - 200 gram
Sojasaus - 100 ml
Gembersiroop - 1 el
Sesamolie - 1 el
Sjalot - 1 stuk
Knoflook - 2 tenen
Limoen - 1 stuk
100% pure Pindakaas - 5 el
Sojasaus - 2 el
Kokosmelk - 200 ml
Sambal - 1 tl
Nasi Goreng kruidenblend - 1 zakje
Witte Rijst
of
Nasi Goreng
Atjar
Krokante uitjes
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de tofu in vierkante blokken ongeveer zo groot als een dobbelsteen.
Leg deze op vellen keukenpapier zodat het vocht uit de tofu wordt onttrokken.
Stap 2
Maak de champignons schoon met een borstel/droge doek. Snijd de grote champignons eventueel doormidden.
Doe de champignons en tofu bij elkaar en strooi het Perfecte Kebab kruidenmengsel erover. Spatel dit nog even voorzichtig door.
Marinade:
Stap 1
Schil en snipper de sjalot zeer fijn.
Schil en pers de tenen knoflook.
Stap 2
Mix de gembersiroop, sesamolie, sojasaus, sap van de limoen, de helft van de zeste, de gesnipperde sjalot en geperste knoflook tot een marinade.
Meng de champignons en tofu met de marinade en laat dit 15-20 minuten marineren.
Bereiding
Stap 1
Rijg de champignons en tofu om en om aan een satéprikker.
Stap 2
Bak de saté in een hete pan koekenpan of op de BBQ ongeveer 5-8 minuten tot de tofu en champignons mooi beginnen te verkleuren.
Pindasaus
Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een steelpannetje en meng dit goed door elkaar. Verwarm dit tot een heerlijke pindasaus. Als je de saus dunner wilt dan kan je altijd meer water of kokosmelk toevoegen.
Serveer
Serveer de saté met de pindasaus en eventueel een portie nasi goreng of witte rijst.
Als topping kan je atjar en een krokant uitje gebruiken. Heerlijk om het gerecht mee af te maken.
Copyright 2025. LEEK - Lekker Eten, Eenvoudig Koken. All Rights Reserved.