Indo Nasi Goreng kruidenblend - 1 zakje
(dag-oude) basmati rijst - ca 700 gr.
(is gelijk aan 240 gram ongekookte rijst)
Ui - 1 stuk
Knoflook - 1 stuk
Winterpeen* - 1 stuk
Taugé - 125 gram
Prei** - 1 stuk
Sambal Badjak - 1/2 el
Eieren - 2/3 stuks
Sojasaus - 1 el
Gebakken uitjes - naar behoeven
Seroendeng - naar behoeven
Atjar - naar behoeven
Voorbereiding
Schil de winterpeen en snijd in blokjes
Snipper de ui
Hak de knoflook fijn
Snijd de prei in halve ringen
Heb je geen dag-oude rijst? Geen probleem! Kook dan 240 gram rijst volgens traditionele wijze.
Bereiding
Stap 1
Doe de ui, knoflook en een flinke scheut zonnebloemolie in een wokpan.
Zet deze op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook totdat het er glazig uit ziet.
Stap 2
Voeg de winterpeen toe en bak deze 5 minuten in hete olie.
Voeg vervolgens de Indo Nasi Goreng kruidenblend toe en bak dit nog een minuutje mee.
Stap 3
Voeg een ½ eetlepel sambal toe en roer het geheel goed door. Laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
Ondertussen:
Zet een koekenpan op het vuur, doe er een scheutje olie in en bak twee spiegeleitjes als extraatje bij de Nasi Goreng.
Stap 4
Voeg de rijst toe en roer het goed door elkaar. Bak de rijst in 6-8 minuten heerlijk krokant. Je kan er zelf voor kiezen hoe krokant je de rijst gebakken wilt hebben. Precies zoals jij het lekker vindt. Als de pan te droog wordt kan je er altijd nog een scheutje olie bij doen.
Stap 5
Voeg de prei en taugé toe aan de gebakken rijst en meng alles goed door elkaar. Bak dit nog 1 a 2 minuutjes aan.
Serveren
Schep de Nasi Goreng op een bordje en top dit af met een lekker gebakken eitje, een scheut soja saus, handje gebakken uitjes en seroendeng.
Zo lekker en eenvoudig kan het zijn.
Variant met kipdijfilet
Neem 250 gram, in blokjes gesneden kipdijfilet.
Voeg de kip toe na het moment dat de ui en knoflook gebakken zijn.
Bak de kip goudbruin aan en voeg daarna de winterpeen toe.
Vervolg de rest van het recept.
Andere varianten
*De winterpeen is ook goed te vervangen voor knolselderij.
** Je kan de prei ook vervangen voor Chinese kool. Ook lekker om een keer te proberen.
Copyright 2025. LEEK - Lekker Eten, Eenvoudig Koken. All Rights Reserved.